Breaking

dimarts, 12 de febrer del 2013

ISAVEL - Un musical a les Gavarres


Ja tenim un musical a les Gavarres! El musical neix a terres gironines i descriu la vida d'Isabel Vilà, que va ser una dona republicana i sindicalista, protagonista a Els Focs de la Bisbal i va lluitar pels drets dels treballadors i dels infants. És l'adaptació de l'obra teatral de Toni Strubell "Isabel cinc hores".

Isabel VilĂ  Ă©s una heroĂŻna nascuda a Calonge, que va viure a Llagostera i va ser protagonista d'un perĂ­ode fosc i oblidat de la història: la lluita dels tapers lligada al moviment obrer del segle XIX.  Republicana i compromesa, VilĂ  va ser considerada la primera sindicalista catalana. Va lluitar per aconseguir la jornada de cinc hores per als infants a les fĂ briques i va tenir un paper destacat en el Foc de La Bisbal, episodi en què els federals republicans es van aixecar contra les tropes del governador militar de Girona el 6 d'octubre de 1869.

Aquest musical tĂ© la idiosincrĂ cia de la nostra terra: ens ensenya que les revolucions no es fan amb les armes sinĂł amb el coneixement, ens parla de justĂ­cia humana i Ă©s un crit d'esperança en un moment històric que guarda moltes simil.lituds amb el que estem vivint".
El mestre Antoni Mas Ă©s l'autor de la mĂşsica i els arranjaments sĂłn d'en Marc Mas. La partitura estĂ  pensada per una formaciĂł de 25 mĂşsics amb instruments propis d'una orquestra simfònica, amb alguns episodis musicals escrits per a instruments tradicionals, com la tenora.
Pel que fa als actors, l'obra comptarà amb Iris Vilà (La Dama del Ritz, El Cor al Teatre, Cabaret, The Mist), que encarnarà la protagonista, Marta Prieto (La dona de negre, El Cor al Teatre, Cabaret, The Mist), Carlos Gramaje (Mar i Cel, Flor de nit, Poe, Els Pirates, Boscos endins i Aloma), Ulises Ordúñez, Llorenç Fernández, Roser Ferrer, Susanna del Saz, Karl Svenson, Agustí Agell i Carles Casanovas, entre d'altres.
El projecte es finançarĂ  en part amb aportacions populars, a travĂ©s de la plataforma Verkami. Si hi voleu col·laborar:
http://www.verkami.com/projects/4431-isavel-el-musical-de-girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada